Je ziet ze tegenwoordig steeds meer en dan gaat het om zonnepanelen. Dit is ook niet zo gek, want steeds meer huizen komen hier in aanmerking voor. Ook zie je buiten wel eens hele velden volstaan hiermee. Dit doen wij, omdat we steeds groener willen gaan leven. Zoals er net al werd gezegd komen steeds meer huizen hier in aanmerking voor, maar dus niet elk huis. Daarnaast is het ook nog eens zo of het wel zo handig is om panelen te hebben. We hebben zomer veel profijt, maar is dat in de winter ook wel zo handig? Dat zijn vragen die veel mensen stellen en dat is ook niet zo gek.

zonnepanelen

Velden

Soms als je langs de snelweg rijd of je rijd in de buurt van een grote brug dan zie je wel eens een groot open veld met allemaal panelen. Dit zijn allemaal zonnepanelen en die staan er natuurlijk met een reden. Aangezien het veld voor niks anders wordt gebruikt is het natuurlijk perfect om dit neer te zetten. Ze wekken aardig wat stroom op, maar natuurlijk niet genoeg. Daarom zijn er ook altijd heel erg veel panelen die dan ook allemaal dezelfde richting op staan. Dit is de perfecte richting om zoveel mogelijk zonnestralen op te vangen. 

Woning

Op een woning zie je ook steeds meer panelen, maar dit kan dus niet elke woning hebben. Dat lijkt misschien gek, maar het is eigenlijk best wel logisch. Wanneer jij een huis hebt waarbij het dak niet in de goede richting staat dan is de kans klein dat jij dus zonnepanelen kan hebben. Dit is voor veel mensen nadelig. Nu zijn er vaak alsnog wel oplossingen om ze te hebben. Soms kan het helemaal niet. Dat is niet gelijk het einde van de wereld. Zelf kun je thuis ook een hoop doen om energie te besparen.

Dak

Er zijn verschillende voorwaarden waar jouw dak aan moet doen voordat je er panelen op kunt laten bouwen. Als eerste moet het dak natuurlijk wel stevig genoeg zijn. Sommige daken zijn al wat ouder en hier is het risico dan te groot om panelen te bouwen. Daarnaast is het soms ook nog eens zo dat het dak niet groot genoeg is om zonnepanelen op te laten leggen. Ook moet er weinig tot geen schaduw op het dak aanwezig zijn. Wanneer je dus een hele bomenrij achter je huis hebt of voor je huis dan is het lastig om panelen te hebben. 

Zomer en winter

Het is natuurlijk logisch dat wij in de zomer veel meer zon hebben dan in de winter. De zomer is dan ook ideaal voor de panelen. Nu denken de meeste dat de panelen in de winter geen stroom opwekken, maar dat is niet waar. Ook in de winter wordt er stroom opgewekt. Dit is alleen aanzienlijk minder, want de zon schijnt ook een heel stuk minder. Daarom kan het zo zijn dat in de zomer jouw zonnepanelen meer opwekken dan je verbruikt en dat je in de winter dat juist niet hebt. 

Door Redactie

Gerelateerd bericht