Veel mensen zien tegenwoordig veel zonnepanelen op de daken liggen in Nederland. Vooral in Limburg zijn er veel mensen die gebruik maken van zonnepanelen Limburg. Dit is ook met een reden, omdat er veel voordelen verbonden zitten aan zonnepanelen. Veel mensen vragen zich af of zonnepanelen wel het rendement waard zijn. Daar mag niet over getwijfeld worden, want zonnepanelen zijn het zeker wel waard. Je kunt nu meer dan ooit veel geld besparen door te investeren in duurzame energie. Geld besparen is niet het enige voordeel aan zonnepanelen. Er zitten namelijk nog veel meer voordelen verbonden aan het gebruik van zonnepanelen. Wil je daar meer over weten? Neem dit artikel dan eens goed door, zodat je er meer over te weten komt.

Zonnepanelen

Zonnepanelen aanschaffen kan behoorlijk duur zijn, maar de voordelen zijn enorm. Ze zijn een duurzame keuze en hebben weinig onderhoud nodig. En het onderhoud dat gepleegd moet worden, kun je eenvoudig zelf aanpakken. Ze werken optimaal, omdat er in principe altijd zonnestraling aanwezig is. Zonnepanelen zijn duurzaam en financieel kun je er ook veel rendement uit halen. Je hebt ze in slechts 5 jaren afbetaald en in deze tijd kun je al veel verdienen aan zonnepanelen. Met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je al snel 600 euro per jaar op je energierekening. Als de zonnepanelen helemaal afbetaald zijn, kun je genieten van gratis energie.

Hoeveel zonnepanelen heb je nodig?

Je vraagt je misschien wel af, hoeveel zonnepanelen je nu precies nodig hebt. Dit kun je makkelijk berekenen en eerst is het handig om te weten hoeveel je nu precies verbruikt. Gemiddeld gezien is dit in Nederland 3500 kWh voor een gemiddeld gezin van maximaal 4 personen. Dit verbruik moet je vermenigvuldigen met 0,85 en dit is de opbrengstfactor van 1 zonnepaneel. De meeste zonnepanelen wekken 260 Wp per jaar en je hebt dus ongeveer 12 zonnepanelen nodig. Met deze berekening is het eenvoudig om erachter te komen hoeveel zonnepanelen je precies nodig hebt.

Waarde van je woning

Doordat je gebruik maakt van zonnepanelen, stijgt de waarde van je woning. Dit komt doordat je woning een beter energielabel krijgt. Dit is tegenwoordig heel belangrijk en maakt het verkopen van een huis ook makkelijker. Potentiële kopers willen een huis met een hoog energielabel, zodat ze hier winst uit kunnen halen. De toekomstige kopers kunnen veel profijt halen uit zonnepanelen en dit is ook een grote reden waarom mensen huizen kopen met zonnepanelen.

Door Redactie