Deurbeslag en deurstoppers lijken misschien niet het eerste waar je aan denkt bij het inrichten van je huis. Maar toch zijn ze ontzettend belangrijk voor de functionaliteit en veiligheid van je deuren. In dit blog leggen we uit waarom het aanschaffen van een deurbeslag en deurstopper een slimme zet is.

Wat is een deurbeslag?

Laten we beginnen met het Deurbeslag. Deurbeslag is hetgeen waarmee je de deur opent en sluit. Je hebt hierbij de keuze uit verschillende soorten beslag, zoals sloten, handgrepen en cilinders. Maar waarom is het belangrijk om te kiezen voor goed deurbeslag? Allereerst omwille van de veiligheid. Goed deurbeslag is namelijk een belangrijke factor bij het beschermen van je huis tegen inbraken. Inbrekers hebben minder kans om binnen te dringen als je deurbeslag voorzien is van een SKG-keurmerk. Daarnaast zijn er diverse mogelijkheden om het deurbeslag aan te passen aan de stijl van je huis. Zo kan je kiezen voor modern of juist klassiek deurbeslag. Het toevoegen van nieuw deurbeslag kan ook een welkome update zijn voor de uitstraling van je huis.

Dan komen we nu bij de Deurstopper. Misschien denk je bij een deurstopper voornamelijk aan het tegenhouden van de deur om te voorkomen dat deze dichtslaat. Maar deurstopper hebben nog een belangrijke functie. Daarnaast kan het voorkomen dat een deur door het openen tegen een muur aankomt, wat vervelend kan zijn wanneer er bijvoorbeeld net geschilderd is. Het gebruik van een deurstopper voorkomt dit probleem. Het is dus niet alleen een handig hulpmiddel, maar bespaart ook geld en zorgt voor minder schade. En net als bij deurbeslag, zijn er bij deurstopper ook diverse mogelijkheden waaruit gekozen kan worden.

Weet je niet precies wat je wil op dit gebied? Dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om een deur set te kopen. Dit is een set waarbij het deurbeslag, deurkrukken en deurstopper al zijn inbegrepen. Zo weet je zeker dat alles goed bij elkaar past en kun je gelijk aan de slag. Het voordeel van sets is dat deze ook vaak voordelig geprijsd zijn.

Conclusie: Een deurbeslag en deurstopper zijn misschien niet de meest voor de hand liggende onderdelen om te kopen wanneer je bezig bent met het inrichten van je huis. Maar het is belangrijk om te onthouden dat ze een belangrijke factor zijn voor de functionaliteit van je deuren en veiligheid en gemak in huis. Goed deurbeslag beschermt je tegen inbrekers en zorgt voor een verbetering van de uitstraling van je woning. Een deurstopper voorkomt onnodige schade en kan ook esthetisch gezien een toevoeging zijn aan de uitstraling van je huis. En niet te vergeten: met het gemak en de besparing van het aanschaffen van een deur set kan je gelijk aan de slag. Dus waar wacht je nog op? Schaf vandaag nog een deurbeslag en deurstopper aan en zorg voor een veilig, praktisch, compleet en mooi ingericht huis!

Door Redactie