vloeregaliserendirect.nl - logo

Het egaliseren van een vloer is een belangrijke stap om een vlak en strak oppervlak te creëren voor het leggen van nieuwe vloerbedekking. Als je van plan bent om een professional in te schakelen voor het egaliseren van je vloer, is het belangrijk om te weten wat je kunt verwachten qua kosten. In dit artikel bespreken we de kosten egaliseren vloer en de factoren die van invloed zijn op de prijs.

vloeregaliserendirect.nl - lijmresten egaliseren

De factoren die de kosten beïnvloeden

De kosten van het egaliseren van een vloer kunnen variëren op basis van verschillende factoren, waaronder:

  1. Oppervlakte: De grootte van de te egaliseren vloer is een belangrijke factor. Hoe groter de oppervlakte, hoe meer materiaal en tijd er nodig is, wat de kosten kan verhogen.
  2. Ondergrond: De staat van de ondergrond kan ook de kosten beïnvloeden. Als de vloer bijvoorbeeld veel oneffenheden, scheuren of oude vloerbedekking heeft, kan er meer voorbereidend werk en materiaal nodig zijn, wat de prijs kan verhogen.
  3. Egalisatiemateriaal: Er zijn verschillende soorten egaline op de markt, en de keuze van het materiaal kan invloed hebben op de kosten. Sommige egalines zijn duurder dan andere, afhankelijk van hun kwaliteit en eigenschappen.
  4. Bereikbaarheid: De bereikbaarheid van de vloer kan ook van invloed zijn op de kosten. Als de vloer bijvoorbeeld moeilijk toegankelijk is of als er extra werk nodig is om materialen naar de locatie te brengen, kunnen de kosten toenemen.

Wat zijn de gemiddelde kosten

De kosten voor het egaliseren van een vloer worden meestal berekend per vierkante meter. De prijs kan variëren, maar over het algemeen liggen de kosten voor het egaliseren van een vloer tussen de €10 en €25 per vierkante meter. Dit is exclusief de kosten van eventuele voorbereidende werkzaamheden, zoals het verwijderen van oude vloerbedekking of het repareren van scheuren.

Door Redactie