Een aanbouw kan heel aantrekkelijk zijn voor een woning. Het kan de leefruimte net wat groter maken. Dit kan dus ook andere soorten kopers aantrekken. Als het gaat om kopen zonder kijken, dan is het aantrekkelijk dat je heel specifiek kan aangeven wat je hebt. Dat gaat dan bijvoorbeeld om de oppervlakte van de woning. Het is de moeite waard om dus eens te kijken wat allemaal precies wel en niet kan met de ruimte in huis en tuin die je nu hebt.

Afhankelijk van de bouw

In de basis maakt het eigenlijk niet heel veel uit hoeveel ruimte je beschikbaar hebt. Er is namelijk een aanbouw in heel veel verschillende vormen en maten te maken. Het is dus vooral zaak om te bekijken welke ruimte je beschikbaar hebt, in plaats van de ruimte die je nodig hebt. Aan de hand daarvan kan je dan een goed plan maken. Je kan bijvoorbeeld met een paar meter al een flinke extra woonoppervlakte bereiken. Dat maakt het dus ook zo interessant.

Het soort aanbouw

Het is ook belangrijk om een beeld te vormen van het doel van de aanbouw. Het is bijvoorbeeld een verschil wanneer je de woonkamer gaat proberen te vergroten of wanneer je een garage aan je woning bouwt. Het spreekt voor zich dat de woonkamer al met een aanbouw van 2×3 flink groter wordt, maar dat voor een garage veel meer ruimte nodig is. Laat daarom dus ook altijd een specialist bekijken wat nu precies wel en niet kan. Daar kan je dan je plannen op gaan baseren.

aanbouw

Verhouding tussen binnen en buiten

Dan is er ook nog de verhouding tussen binnen en buiten. Het is altijd goed om te beseffen dat je wel binnenruimte kan creƫren door een aanbouw neer te zetten. Aan de andere kant geef je daar dus ook buitenruimte mee op. Dit kan dus ook verschil maken in het soort kopers dat je aantrekt. Het is niet perse zo dat meer binnenruimte ook meer kopers trekt. Het kan zijn dat een deel juist ook besluit om de woning dan niet te kiezen.

Door Redactie