Bloombol - logo

Hyacinten zijn prachtige bloemen die ons in het voorjaar verblijden met hun kleuren en geuren. Het kopen van hyacinten Bij Bloembol is een geweldige manier om deze bloemen in je tuin te brengen, of om ze als cadeau te geven aan een geliefde. Maar hoe kies je de juiste hyacinten en waar moet je op letten bij het kopen van bloembollen? In deze gids voor het kopen van hyacinten Bij Bloembol, zullen we de belangrijkste factoren bespreken die je moet overwegen om de beste hyacinten te kopen.

bloombol - voorjaars bloembollen

Kies de juiste soort hyacint

Er zijn verschillende soorten hyacinten die je kunt kopen, elk met zijn eigen unieke kleur en geur. Het is belangrijk om te overwegen welke soort hyacint het beste past bij je tuin of de gelegenheid waarvoor je ze koopt. Sommige populaire soorten hyacinten zijn bijvoorbeeld de “Jan Bos” met diep rode bloemen, of de “Carnegie” met witte bloemen en een sterke geur. Zorg ervoor dat je een betrouwbare bron vindt om je bloembollen te kopen, zodat je zeker weet dat je de gewenste soort krijgt.

De grootte van de bloembol

De grootte van de bloembol is ook een belangrijke factor om te overwegen bij het kopen van een hyacint. Over het algemeen geldt: hoe groter de bloembol, hoe groter en gezonder de bloem zal zijn. Kies daarom bloembollen die minstens 15-16 cm groot zijn, en vermijd bollen kleiner dan 14 cm. Een grotere bloembol zal ook meer bloemen produceren, waardoor je meer waar voor je geld krijgt.

Kijk naar de kwaliteit van de bloembol

Een bloembol van hoge kwaliteit zorgt voor gezonde planten en prachtige bloemen. Bij het kopen van hyacinten, let dan op de algemene toestand van de bloembol: het moet stevig zijn, geen tekenen van schimmels of ziekte tonen en geen beschadigingen vertonen. Ook is het belangrijk dat de bloembol vers is, omdat oude bloembollen minder gezonde planten produceren en langer nodig hebben om bloemen te produceren.

Planten van de hyacinten

Nu je de juiste hyacinten hebt gekozen en de kwaliteit van de bloembollen hebt gecheckt, is het tijd om ze te planten. Hyacinten kunnen geplant worden van september tot december in een goed doorlatende grond op een zonnige en beschutte plek. Plaats de bloembollen minstens 15 cm van elkaar af en op een diepte van 12 cm. Geef ze vervolgens water zodat de grond vochtig, maar niet drassig is. Wanneer de bloemen beginnen te groeien, geef ze dan regelmatig water en verwijder eventuele bloemen die verwelken om de groei van nieuwe bloemen te stimuleren.

Hyacinten zijn prachtige bloemen die een geweldige aanvulling kunnen zijn op je tuin of als cadeau aan een geliefde. Door bij het kopen van de bloembollen rekening te houden met de bovenstaande factoren, kun je ervoor zorgen dat je de beste hyacinten krijgt en van deze mooie bloemen kunt genieten. Dus ga naar de bloembollenwinkel en koop de hyacinten die bij jouw wensen passen en geniet van het prachtige uitzicht en de heerlijke geur van deze bloemen.

Door Redactie